Aktivity diecézního centra pro rodiny – Římskokatolická farnost Mladá Vožice

Aktivity diecézního centra pro rodiny

Dobrý den,předávám další dopis rodinám z Diecézního centra pro rodinu a opět prosím o jeho další šíření dle uvážení.zdraví Marie Šittová

Milé rodiny.

Další víkend před námi, a ještě větší lockdown. To znamená nepříjemné omezení, ale i příležitosti. Příležitost být spolu s těmi, které milujeme. Také příležitost doladit svoje vztahy, pokojně si vyříkat, co je pro nás náročné, co nezvládáme. Příležitost ke společné manželské či rodinné modlitbě, na kterou možná nemáte jindy tolik času. Tak ať se daří prožít tuto dobu s velkou, konkrétní láskou ke každému členu vaší rodiny.

My jsme byli s manželem minulou neděli na křížové cestě na Dunajovické Hoře. Inspiroval nás seznam venkovních křížových cest, který jsme vytvořili za pomoci mnohých z vás a za to vám moc děkujeme. Na Dunajovické Hoře jsme mysleli na vás všechny: na ty, které známe osobně i na ty, které ještě neznáme. Díky vládním opatřením nebudete moci využít celou nabídku výletů do venkovních křížových cest v příloze, ale možná najdete ve svém blízkém okolí nějakou, kterou nemáme ještě zaznamenanou či zkompletovanou. Rádi přijmeme od vás další inspirace, aby tak rostla naše společná práce. A jestli na tu „vaši“ křížovou cestu půjdete, potěší nás, když se vyfotíte a Vaše „selfie“ pošlete na Whatsapp 731 402 820 nebo emailem na dcr@bcb.cz.

V této době, kdy jsou rodiny více pohromadě než jindy, vnímáme, že ne všude to klape. Proto vás chceme vyzvat k vzájemné modlitbě na dálku. Rádi bychom vám k tomu zdarma zaslali skvělou modlitební knížku „Křížová cesta za smíření v rodinách“. Smíření v této době tolik rodin potřebuje vzhledem k napětí, které prožívají. Nemáme však Vaše adresy. Pokud nám ji pošlete emailem na dcr@bcb.cz a navíc prozradíte i kolik máte dětí a v jakém věku, pošleme malou pozornost i jim.

Chcete-li smysluplně zabavit vaše děti a vysvětlit, co je to almužna? Pak máme pro vás nápad: jedna podoba almužny, která je výrazem lásky věnované jiné osobě, může být zapojení se do projektu „Pošli velikonoční pozdrav nemocným a jejich pečovatelům“. Jde o to, aby děti namalovaly obrázek s velikonoční tématikou, který vy naskenujte a pošlete na adresu: katechetky@bcb.cz. My ho pak vytiskneme, zalaminujeme a pošleme do domovů pro seniory a hospiců, aby potěšil ty, kteří jsou nejvíce izolovaní a jsou smutní, a také ty, kteří se o ně starají a možná jsou již vyčerpaní. Plakát posílám v příloze. 

 

Těšíme se na vaše odpovědi; a kdybyste něco potřebovali, můžete volat na číslo 731 402 820 nebo napsat na dcr@bcb.cz. Jsme tu pro vás.

 

Martina Fürstová

 

  1. S.1 DALŠÍ POSTNÍ VÝZVA PRO DĚTI. Program a další informace najdete na odkazu ZDE. Jednotlivé VÝZVY se budou postupně objevovat každou sobotu do Zmrtvýchvstání Páně na YouTubeProlidi.online

 

  1. S.2 NEJVĚTŠÍ PŘÍBĚHY VŠECH DOB V PODOBĚ HER, které vaší rodině přiblíží biblické příběhy. Stačí kliknout na odkaz ZDE. Informace a další hry najdete v příloze.

 

  1. S.3 KATECHEZE NA NEDĚLI PRO DĚTI: ZDE

 

  1. S.4 PODCASTY o výchově dětí ve víře ZDE a o vztazích mezi manželi a v rodině ZDE

Citáty Děti Fara Fatima Kroniky Modlitby Novény Panna Maria Papež František Postní doba Růženec Svatí Uzdravení Vrcholtovice Znamení doby

Archivy