Římskokatolická farnost Mladá Vožice
Mše svatá ve Vatikánské bazilaceMše svatá ve Vatikánské bazilace  (Vatican Media)

Papež poděkoval švýcarským gardistům za propojení profesionality s duchovností

Dnešní den se ve Vatikánu nesl ve znamení přísahy nových rekrutů Švýcarské gardy. Vatikánský státní sekretář, kard. Parolin, pro tuto elitní jednotku sloužil v ranních hodinách mši svatou ve Vatikánské bazilice. Dopoledne se konala papežská audience a soukromé setkání papeže Františka s prezidentem Švýcarské konfederace Guyem Parmelinem. Odpoledne pak proběhl vlastní obřad přísahy na náměstí sv. Damase spolu s uctěním 147 příslušníků Švýcarské gardy, kteří právě 6. května v roce 1527 položili život při obraně papeže Klementa VII.
 

Papež při audienci pro čtyřiatřicet nových gardistů a jejich rodiny poukázal na tuto nejvyšší oběť, která dosvědčuje, nakolik mnozí švýcarští katolíci přilnuli k církvi a zejména pak Petrovu stolci. Ocenil, že ještě dnes mladí muži vstupují do papežových služeb a věnují několik let svého života Petrovu nástupci. Jak podotkl, někteří se pak vydávají na cestu kněžství, jiní za své povolání volí manželský život.

“Nabízí se mi příležitost k tomu, aby veřejně poděkoval všem členům Švýcarské gardy za pečlivý výkon jejich služby. Velice si vážím vaší schopnosti spojit profesionální hlediska s duchovními, čímž projevujete věrnost a úctu Apoštolskému stolci. Když poutníci a turisté přicházejí do Říma, mají možnost zakusit zdvořilost a ochotu gardistů u různých vatikánských bran. Nikdy na tyto vlastnosti nezapomínejte, protože jsou krásným svědectvím a znamením vlídného přijetí v církvi.”

Novým rekrutům papež popřál, aby léta strávená v Římě upevnila jejich víru a lásku k církvi, a ujistil je o modlitbě.

6. května 2021, 14:43

Citáty Děti Fara Fatima Kroniky Modlitby Novény Panna Maria Papež František Postní doba Růženec Svatí Uzdravení Vrcholtovice Znamení doby

Archivy