Modlitba růžence – Římskokatolická farnost Mladá Vožice

Modlitba růžence

Růženec za ČR – DÍKY! 

Chvála Kristu a Marii!

Srdečně vás všechny zdravím. Chci opravdu ze srdce moc poděkovat všem modlitebníkům, rozšiřovatelům i podporovatelům modlitby svatého růžence za Českou republiku. Část vás znám osobně, ale velkou část díky rozšíření ne. Velice si vážím a udělalo mi obrovskou radost to, že této iniciativě požehnali pomocný biskup olomoucký Antonín Basler, P. Jan Peňáz, P. Pavel Dokládal a další kněží.

Když mi kamarádka zavolala 29. 9. s nápadem, zda bychom jako společenství neudělali po vzoru Slovenska 24hodinovou modlitbu růžence, nenapadlo mě, že by tenhle nápad dosáhl až takových rozměrů. V pátek jsem rozeslala email a v pondělí večer bylo obsazeno celých 24h, proto jsme rozšířili možnost zapisování se na celý pátek a celou sobotu, tedy 48h, které se vyjma asi 1 hodiny v pátek v noci podařilo zaplnit. Ještě jednou veliké díky všem a díky Bohu! Věřím, že tyto modlitby přispěly k tomu, že volby dopadly (alespoň pro mě osobně) nad očekávání dobře. Chci nás také všechny zároveň povzbudit k tomu, abychom v modlitbách neustávali.

Jsem velice vděčná za to, že myšlenka modlit se svatý růženec za naši zem dále (nejvyšší meta by byla soustavně) nabývá konkrétních rozměrů. Pod záštitou a ve spolupráci s Českomoravskou Fatimou v Koclířově bychom rádi pokračovali v modlitbě růžence za ČR každý měsíc a to v pátek před 1. sobotou a 1. sobotu počínajíc listopadem 2021 – konkrétně tedy pátek 5.11. a sobota 6. 11. Tímto vás srdečně zvu do Koclířova nebo alespoň k připojení se online! ? 

Více info o pravidelném programu na 1. sobotu zde: http://www.cm-fatima.cz/a/1marianske-soboty-pravidelny-program-41/ 

před 1. sobotou začíná vždy v pátek ve 22 hod. celonoční adorace do 8 hod.

4.-7.11. v Koclířově také bude probíhat víkendový seminář na téma pouti do Svaté Země, viz http://www.cm-fatima.cz/files/other/kalendar_akci/sfadosvaze_2021_fin.pdf

Rádi bychom vytvořili web a online formulář na přihlašování se na modlitbu růžence za ČR pro každý měsíc. Prosím o modlitbu a budu ráda za vaše podněty, návrhy a pomoc.

Přeji všechno dobré a Boží požehnání na přímluvu Panny Marie Růžencové Vám i Vašim drahým,

Veronika

P. S. Pár citátů. 

Posvátný růženec je mocná zbraň. Modlete se ho s upřímnou důvěrou a budete žasnout nad výsledky. (sv. Josemaria Escrivá)

Síla a moc růžence se nedá popsat. (Fulton Sheen)

Růženec Panny Marie, který se vlivem inspirace Ducha svatého postupně vyvinul ve druhém tisíciletí, je oblíbenou modlitbou mnoha světců, která je doporučována učitelským úřadem. Ve své jednoduchosti a hloubce zůstává také v tomto právě započatém třetím tisíciletí modlitbou s velkým významem, jejímž posláním je přinášet plody svatosti. (sv. Jan Pavel II.)

Citáty Děti Fara Fatima Kroniky Modlitby Novény Panna Maria Papež František Postní doba Růženec Svatí Uzdravení Vrcholtovice Znamení doby

Archivy