Národní pochod pro život

Zdravím a přeposílám pozvánky z Diecézního centra pro rodinu.

Milé rodiny, všechny vás srdečně zdravím ve velikonočním oktávu. Doufám, že jste všichni v rodinné pohodě prožili Velikonoční triduum a nyní je čas radosti, protože smrt nemá poslední slovo. Poslední slovo má Láska. A Lásku s velkým „L“ vám všem přeji.

Pojďme hned k nabídkám, které jsou opět velmi bohaté a věřím, že je podle svých možností využijete ?

 

  1. 30. 4. je v Praze Národní pochod pro život – manifestace pro všechny, kdo věří, že každé počaté dítě by mělo dostat šanci. Jihočeský autobus vyjíždí takto:
  • 7.00 Borovany – autobusové nádraží

  • 7.30 České Budějovice – Mariánské náměstí

  • 8.00 Veselí nad Lužnicí – vlakové/autobusové nádraží (je to stejné místo)

  • 8.30 Tábor – vlakové nádraží

  • Zpět po ukončení akce před hlavním vlakovým nádražím cca v 16.30. Hlavní organizátorka v autobusu bude slečna Mgr. Iva Hojková: 777 232 630/ hojkova@bcb.cz, prosím nahlaste se jí co nejdříve.

  • Více informací o Národním pochodu pro život najdete zde.

 

  1. Národní týden pro rodinu je od 7. 5. – 15.5.2022 a má letos motto Rodina – tým pro život. Všechny nabídky a krásnou upoutávku najdete zde. V rámci tohoto týdne nabízíme několik akcí:
  • Familyfest 8.5.2022 od 14.00 – 17.00 v Českých Budějovicích – Sokolský ostrov. V programu je divadlo pro děti „Potopa“ – Víťa Marčík ml.; hodinka her a dovedností pro vaše děti, minikoncert, vyhodnocení her s odměnou a mše svatá pro děti v kostele Svaté Rodiny. 
  • Pracovní list pro každou rodinu, který vám pomůže vidět vaši rodinu jako „tým pro život“. Pozor! Při jeho zpracování a odeslání fotografie budete zařazeni do slosování o krásnou knihu!
  • Koncert rodin 15.5.2022 od 15.00 v Římově. SZUŠ Natanael pro vás připravila koncert, kterého se můžete zúčastnit nejen jako diváci, ale také se do něj aktivně zapojit. Přihlašování do 10.5.2022! ?

 

Rezervujte si ve svých kalendářích:

  1. Festival rodin – všichni jsme jedna rodina! V sobotu 11. 6. od 9.00 do cca 17.00 v Nových hradech společně ukončíme Rok rodiny společným programem. V něm bude mše sv. s otcem biskupem, program pro dospělé – přednášky, program pro mládež a samostatný program pro děti. Chybět nebude pohádka z dílny Víti Marčíka, piknik (z vlastních zásob), koncert a spoustu her pro děti. Plakát je v příloze ?
  2. Konference pro rodinu a o rodině „Pečuji o své blízké“ ve středu 22. 6. 2022 v novém sále Biskupství českobudějovického. Dozvíme se např. jak na zdravé sebevědomí pečujících osob (dopolední část) a v podvečer se podíváme, jak vypadá péče o uprchlíky očima pečujících i jak to vidí uprchlíci sami. Dopoledne vám pohlídáme děti ? Přihlašovací formulář a další informace již brzy na webu Prolidi.online.

 

Mějte se hezky a stále platí, že můžete volat na číslo 731 402 820 nebo psát na adresu dcr@bcb.cz Jsme tu pro vás. 

 

Martina Fürstová